Boxspring waterbed:

Een boxspring waterbed heeft door zijn robuuste achterwand en eventueel bijpassende hockers de look van een normale boxspring. De achterwand van dit bed heeft doorgaans een forse uitstraling en een dikte tussen 7 en 15 cm. Door dit alles af te werken met een paar elegante pootjes ontstaat er een echt sieraad voor uw slaapkamer. Dit waterbed is door zijn comfortabele instaphoogte ook zeer geschikt voor ouderen.

Door de eindeloze keuze in stoffen of lederlook afwerking en/of wijzigingen van het elegante pootje kan een boxspring waterbed in een eigentijdse uitstraling worden vormgegeven waardoor het bed zowel in een klassiek als een modern interieur uitstekend tot zijn recht komt.

Alle boxspring waterbedden zijn leverbaar in 3 verschillende modellen kunnen worden uitgevoerd met een mono of duo slaap systeem.

 Het model Carribean is een elektrisch verstelbaar waterbed. Het hoofdeinde kan traploos in hoogte versteld worden. Zo verkrijgt u de positie die voor u het meest comfortabel is.

Het model Split is een waterbed dat met deelbare schuimrubberranden is uitgerust. Hierdoor ontstaat niet alleen in technisch opzicht een beter bed maar ook het ligcomfort is beter dan bij het basic waterbed.

Het model Basic is een model waarbij de tijk functioneert als een hoes waarin het gehele waterbed wordt opgebouwd.Lichtgewicht watermatras:  (Nieuw model 2023).
  Caribbean (Cascade) Quantumschuim stabilisatie.
Long Island (Baltimore) Fiber stabilisatie.

De basis van het Long Island en Caribbean waterbed wordt gevormd door een revolutionaire watermatras met een unieke inwendige vorm (ongelijkbenig trapezium). Door deze vorm is het mogelijk met een beperkte hoeveelheid water, ongeveer 100 liter een ligcomfort te realiseren dat gelijkwaardig is aan dat van de huidige generatie watermatrassen.

De slaper ligt door deze unieke constructie niet op een mat van schuimstof met daaronder het watermatras,zoals bij lichtgewicht waterbedden wel gebruikelijk is, maar direct op het watermatras zelf waardoor de slaper een onvergelijkbaar ligcomfort wordt geboden.

Lichtgewicht waterbedden verbruiken tevens veel minder energie dan traditionele waterbedden, doordat het watermatras in een trapezium gesneden schuimbak wordt geplaatst. Deze heeft een enorm isolerende vermogen, en er hoeft ook veel minder water verwarmd te worden dan een normaal soft- of hardside watermatras waar doorgaans ongeveer 600 liter op temperatuur gehouden dient te worden.


Een lichtgewicht watermatras kan simpelweg

omgewisseld worden met uw huidige matras.
Het matras kan direct op een vlakke bodem geplaatst worden.Softside, Basic waterbed:

De Basic is door zijn constructie een Boxmodel waterbed.

De tijk functioneert als een hoes waarin het gehele waterbed wordt opgebouwd. Bij de opbouw van dit waterbed wordt het onderste deel van de tijk op de bodemplaat gelegd.

Daarin worden de softside omranding en het watermatras geïnstalleerd. Aansluitend wordt het bovenste deel van de tijk aan het onderste deel vast geritst.
Het Basic waterbed is leverbaar in mono of duo vrijstaand te plaatsen of in te bouwen in een (eigen) ledikant of ledikant naar keuze.
U kunt dit waterbed ook met ladenblok en of hoofdeind uitbreiden.Softside, Split waterbed:

Het model Split is een waterbed dat met deelbare softranden wordt geleverd.
Hierdoor ontstaat niet alleen in technisch opzicht een beter bed maar ook het ligcomfort is beduidend hoger dan bij het basic waterbed. Een split waterbed kan eenvoudig in uw eigen ledikant of een nieuw ledikant geplaatst worden.

Voor een vrijstaande uitvoering wordt het onderste gedeelte van de schuimrand met een bies gestoffeerd. Deze kan in verschillende stoffen of lederlook uitgevoerd worden. Uiteraard kunnen er in dezelfde stofkeuze ook
nachttafeltjes of hoofdeinden geleverd worden om uw slaapkamer compleet te maken. Het Split waterbed is leverbaar in verschillende afmetingen zowel mono of duo.


 Hardside waterbed:

Het eeuwenoude traditionele hardside waterbed is een watermatras waarvan de zijwaartse druk door de panelen van het ledikant in vorm wordt gehouden.
Hardside waterbedden verliezen al sinds eind jaren tachtig steeds meer terrein door de nu huidige softside waterbedden waarvan het opmaken en in-uit stappen geen problemen meer opleveren. Met een zeer kleine aanpassing kunt u uw ledikant met hardside matras ombouwen naar een comfortabel softside systeem.Ledikanten voor waterbedden:

Sweetdream waterbedden heeft een ruime keuze ledikanten
voor hardside en softside waterbedden.
Door de speciaal ontwikkelde softside omranding is het waterbed zeer eenvoudig in ieder ledikant naar keuze te plaatsen. Door de softside splitrand is het waterbed zeer eenvoudig op te maken en zorgt voor een zachte, comfortabele in- en uitstap.

Via onderstaande link komt u bij verschillende mogelijkheden.

van Os slaapkamers